Sider

lørdag den 21. januar 2012

Sne over Dronningens København

Så er den første sne dalet over København her for et par dage senere og det er da bare noget af det VÆRSTE der kunne ske. Heldigvis fik jeg erhvervet mig et par nye vinterstøvler her i tirsdags, men det ændre jo stadig ikke på at jeg vil kaste min mening ud i lokalet: SNE ER NEDERN!! Jeg tror ikke der er noget jeg hader mere i verden end sne. Det er koldt, det er vådt og det kommer ind over alt. Jeg kan godt se at sne er hyggeligt i julen, men efter min mening, hvis der skal være sne, så lad det være der mellem den 1. og den 25. december. Om morgenen den 25. december SKAL det bare være væk.
Sneen set fra mit stuevindue

Det er jo på grund af sne, at største delen af alle de dejlige danske piger sætter deres liv på spil hver nytårsaften, når de skal til fest, eller når de drikker sig fulde til en nytårsfest. Når det er sådan at man træder i sine stilletter nytårsaften, går der normalt ikke mere end et nogen timer før man skøjter rundt, og når man i forvejen skøjter rundt, bliver det jo ikke bedre af at man så ska ud for at kigge på fyrværkeri i SNE! Og dertil vil jeg sige at jeg har prøvet den tidligere beskrevede periode alt, alt, ALT for mange gange til ikke at lave sådan en udtalelse.
For at gøre en lang historie kort JEG HADER SNE!!!
Så jeg beder til at det hurtigt er overstået så vi igen kan få noget sommer i Danmark...

torsdag den 12. januar 2012

En ny baret

Jeg har lavet en ny baret, som jeg lige vil dele med jer...
først måles hovedets omkreds til den person der nu skal have denne nye fine baret, i mit tilfælde med mit kæmpe hoved er omredsen 62 cm.
Derefter klippes et regtangulært stykke stof i det udvalgte materiale, jeg har valgt en mørkegrøn velour (og nej, ikke nervøs velour, rigtig velour) stykket skal så være 62 cm langt, plus et par centimeter til sømrum,og jeg vil gerne have at "pandebåndet" bliver cirka 3,5 cm bredt så stykket bliver altså 8cm langt og 64 bred. Derefter klippes to cirkler med den diaameter der nu ønskes, i den ene cirkel klippes et hul som svarer til at have en omkreds af 62 cm, dette kræver idt matematik, men vi snakker på hvad, 7.klasses niveau, så det skulle ikke være det store problem. Så i til sidst sidder med tre stykker stof som ser sådan ud:
"Pandebåndet" ligges dobbelt, syes på langsiden og vendes derefter, det ville være en god idé at presse den derefter, det er ikke altid mega godt at stryge velour. Den syes efterfølgende sammen til en "cirkel".
De to cirkler til selve hatten syes derefter sammen på vrangen og vendes.


De to dele syes nu sammen, efter det er selve baretten færdig.
Så mangler der bare at komme pynt på.
Jeg har valgt at pynte min baret med guld brokade bånd:

Guld knap:

og fasanfjer:

Alt pynt og gøgl er købt hos Handler, en lille special forretning inde i vingårdstræde i indre København.
Efter påsætning af det hele er min baret færdig.:


TADAAAA!
Det hvide under er den coif jeg syede i sidste uge. Min baret er syet i hånden i mangel på en ny symaskine, men det er en meget let og overkommelig opgave på en maskine så go for it!
Alle fotografier er taget af mig(Louise Kjær)

onsdag den 11. januar 2012

Capadore-projektet part 2

Så er skitsen af mig i den kjole der skal laves til mig færdig, jeg skulle skrive at det kun er en skitse, men det er nogenlunde sådan som jeg har forestillet mig det færdige produkt.
Kjolen bliver rød, med sort kontrastfarve.
Tegningen er tegnet af Samantha Torres