Sider

torsdag den 12. januar 2012

En ny baret

Jeg har lavet en ny baret, som jeg lige vil dele med jer...
først måles hovedets omkreds til den person der nu skal have denne nye fine baret, i mit tilfælde med mit kæmpe hoved er omredsen 62 cm.
Derefter klippes et regtangulært stykke stof i det udvalgte materiale, jeg har valgt en mørkegrøn velour (og nej, ikke nervøs velour, rigtig velour) stykket skal så være 62 cm langt, plus et par centimeter til sømrum,og jeg vil gerne have at "pandebåndet" bliver cirka 3,5 cm bredt så stykket bliver altså 8cm langt og 64 bred. Derefter klippes to cirkler med den diaameter der nu ønskes, i den ene cirkel klippes et hul som svarer til at have en omkreds af 62 cm, dette kræver idt matematik, men vi snakker på hvad, 7.klasses niveau, så det skulle ikke være det store problem. Så i til sidst sidder med tre stykker stof som ser sådan ud:
"Pandebåndet" ligges dobbelt, syes på langsiden og vendes derefter, det ville være en god idé at presse den derefter, det er ikke altid mega godt at stryge velour. Den syes efterfølgende sammen til en "cirkel".
De to cirkler til selve hatten syes derefter sammen på vrangen og vendes.


De to dele syes nu sammen, efter det er selve baretten færdig.
Så mangler der bare at komme pynt på.
Jeg har valgt at pynte min baret med guld brokade bånd:

Guld knap:

og fasanfjer:

Alt pynt og gøgl er købt hos Handler, en lille special forretning inde i vingårdstræde i indre København.
Efter påsætning af det hele er min baret færdig.:


TADAAAA!
Det hvide under er den coif jeg syede i sidste uge. Min baret er syet i hånden i mangel på en ny symaskine, men det er en meget let og overkommelig opgave på en maskine så go for it!
Alle fotografier er taget af mig(Louise Kjær)

2 kommentarer:

  1. Kan du ikke også lave en til mig? :P Den er så fiiin! Et lille tip! Hvis du får dig et ordentligt strygejern (læs: et med aftagelig beskyttelses-lag) kan du sagtens stryge velour og fløjl, selv fra retsiden :)

    SvarSlet
  2. Jooo, jeg vil gerne lave en til dig også, tag det stof med du vil have den i med når du kommer herover i februar, eftersom at stof er mega mange procent billigere i Jylland, så henter vi gøgl i Handler..

    SvarSlet