Sider

tirsdag den 27. marts 2012

Krigslive Workshop...

I denne weekend eller siden torsdag havde jeg fornemt besøg fra Fyn og Jylland, nemlig to dejlige damer Angelica og Ida, da vi skulle kreere og sy køkkenholdets kostumer til Kriglive. Denne post er slutningen af syningen af kostumerne, men begyndelsen og slutning af kreeringen af kostume detajlerne såsom bælter, spænder, smykker og knapper, så Angelica og jeg laver hver vores indlæg omkring hvert vores area of expertise.

Som sagt eller skrevet kom de begge to torsdag aften og efter at alt udstyret og materialet var blevet slæbt hjem til min lejlighed, startede hele showet, der var planlagt at der i alt skulle laves fem kjoler fra bunden, tre overkjoler og to underkjoler. Hvilket senere på weekenden viste sig at være en lidt for stor mundfuld, men vi nåede tre ud af fem, så vi skal nok nå at blive færdige.
Allerførst vil jeg skrive lidt om min egen kjole og derefter Idas.


Min underkjole er et tidligere projekt af Angelicas og mine som er kommet i brug igen igen igen igen igen, det er en vidunderlig rød kjole i 100% hør syet i 1250-1350 middelalderstil, dog med moderne tiltag såsom prinsessesøm. Kjolen er lukket i ryggen med brun læder snøre og knappet i ærmerne med sølvknapper.

Jeg er sikker på at Angelica forklarer endnu mere om de tekniske ting i og omkring underkjolerne end jeg kan for begge underkjoler er skabt på samme måde.

Overkjolen er lavet af den mest fantastiske grønne beklædnings uld, det var virkelig et fund, jeg sender mine taksigelser til Angelica og hendes kendskab til de midtjyske metervarerforretninger HURRA!! Efter det er sagt vil jeg lige give et lille råd eller nærmere en ordre og det er at når i syr kostumer i uld skal det syes i beklædnings uld, ikke kogt uld, ikke frakkeuld, beklædnings uld. Frakkeuld bruges til frakker og kogtuld skulle bare forsvinde for denne verden.
Overkjolen er lavet efter et mønster og en converter som I kan finde på denne side.
Som skrevet er den lavet i denne fantastiske grønne beklædnings uld med guld spænder. Knapperne i både min egen og Idas underkjoler er købt, men spænderne på begge overkjoler er lavet i guld og kobber metallic farvet fimo. For dem der ikke ved hvad fimo er, er det en form for modellervoks/ler som bliver hårdt, som plastic når det bliver bagt.Eftersom vi alle tre er halv fattige og studerende, er der ingen af s der har råd til at gå ud og betale 200 - 300  kroner per spænde til vores eller så fantastiske kostume, men på denne måde bliver de også unikke og originale, og koster samtidig ikke mere end en femmer stykket på denne måde.
Spænderne er syet på, på den måde at der er syet knapper på vrangsiden af kjolen for at holde igen eftersom at de er meget tunge, så de er sat bag på, som en slags modhager så tråden ikke trækkes igennem stoffet med tiden, et vidunderligt råd fra Angelicas side.

Både Idas og mit eget bælte er ens bortset fra længden, men bælterne er lavet af naturfarvet hampsnor, som er knyttet i skiftende retning så det bliver faldt, meget enkelt, men tager ufattelig lang tid, men begge bælter blev meget vellykkede så både Ida og jeg selv kan være meget tilfredse.

Hovedbeklædningen jeg har på er lavet af naturfarvet bomuld.


Idas underkjole er lavet i grøn hør og er lavet ligesom min i 1250-1350 middelalderstil, med snøre i ryggen og knapper i ærmerne. Knapperne var endnu et fantastisk fund fra Angelicas side.
Jeg er igen sikker på at Angelica vil komme omkring mange af de tekniske ting på og ved kjolen på hendes blog: http://www.mydearlizzie.blogspot.com/


Idas overkjole er lavet i rød beklædnings uld, samme slags som min den grønne og det er virkelig den mest fantastiske og bløde uld man kan komme i nærheden af, igen hurra for alle Angelicas vidunderlige fund i forhold til køkkenholds projektet her.
På Idas røde overkjole er der sat to cirkulærer spænder på i kobberfarvet metallic fimo, som før nævnt er de igen syet med en knap på vrangsiden for at holde igen for vægten af spænderne.

Vi knoklede r***n ud af bukserne i fire dage, og nåde af færdiggøre begge overkjoler inklusiv bælter og spænder, og Idas underkjole blev næsten færdig, det eneste der manglede var at ligge kjolen op i længden og at færdiggøre snørehullerne i ryggen, men det når selvfølgelig at blive færdig inden krigslive weekenden. Så nu er der bare at vente på at Angelicas kostume og Christines (Christine er min anden medhjælper) kostume blive færdige. Vi venter i spændning:)

I får også lige et billed af mig og et billed af Angelica i fuld gang til det sidste, vi er meget stressede, men når det dog lige.Tre meget glade og tilfredse damer


Det var intentionen at jeg skulle lave kæder med perler der skulle sidde mellem mine spænder, men har derefter valgt at jeg ville lave en guldkæde med matchende øreringe i stedet for. 


Kæden er lavet af mine nye bedste ven fimo hvorefter ledene er bundet sammen af en hvid snor, som er næsten usynlig.

Så skal de bare bages. Fimo skal bages ved 110 grader i 30 minutter, hvorefter de så skal køle af og tadaaaa: de er hårde som plastic.
Her har i så den færdige kæde.


Det ses ikke særlig godt på billederne, men færdig bagt får fimoen i guld metallic farven en meget flot og mat guld facade, så det ser godt ud, men det ligner det er blevet brugt, hvilket jo er helt perfekt.
Jeg glæder mig meget til at komme ud sammen med drengene og få de flotte kostumer i brug :D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar