Sider

søndag den 13. maj 2012

Mændene skal jo have noget at spise: Soldatergryde...

I denne udgave af "Mændene skal jo have noget at spise" for i opskriften på den meget famøse soldatergryde, som er en genganger til alle de arrangementer, træninger og Krigslive, hvor jeg har lavet mad. Det er en super lækker grønsags-svinekøds suppe, som jeg er meget stolt af, den har været et hit hver gang jeg har lavet den, det er i hvert fald hvad folket påstår.

Du skal bruge:
Porrer
Knoldselleri
Løg
Hvidløg
Gulerødder
Hvidkål
Kartofler
Champignon
Svinekød
Bacon (købt gerne et stykke røget bacon og skær de i tern)
Salt
Peber
Paprika
Cayenne peber eller chili
Oksekraft bouillonterninger
Vand

Tag en stor gryde og fyld den lidt over halvvejs med vand, sæt det til at koge, tilsæt salt og peber, og bouillon. Her efter skal alle grønsager gøres rene og snittes. Jeg plejer at snitte løg, hvidløg og porrer fint, så det hurtigere bliver udkogt, resten af grønsagerne plejer jeg at skære i chunks, af en rimlig størrelse, sådan at de er til at spise. Det skal lige siges at jeg ikke skræller kartoflerne, men skyller dem godt, der er masser af dejlig smag i skrællen. Efterhånden som grønsagerne bliver renset og snittet kommes de bare fluks i gryden, det hele behøver ikke at komme i på en gang. Det er en meget langsommelig process med flere "stadier". Godt med kartofler er en god idé da de naturligt jævner suppen. Kødet skæres også i gode chunks og tilsættes det samme med baconen. Vær ikke bange for at tilsmage og krydre tit, tilsmagningen er alfa og omega. Suppen har den rigtige farve når den er god og orange, masser af paprika og salt vækker det til live. Chili eller cayenne giver suppen lidt kant, som jeg ikke mener man bør undvære.  Min erfaring siger at den minimum skal have 8 timers tid, men igen meget gerne mere. Suppen er klar til servering når den har en konsistens lidt tykkere end hønsekødssuppe og når den er dejlig orange, men igen vær ikke bange for at krydre og salte ikke mindst, tilsmagning!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar